Kategória: haz-lakas

Klasszikus ágyneműhuzatok

Az otthoni kényelem egyik legfontosabb része a hálószobánkban használható ágyneműtípusok megfelelő kiválasztása. Klasszikus, Vintage vagy Retro? A lényeg a megjelenés a kényelem na és persze az elegancia! Az innovatív otthoni dekorációként is használható klasszikus ágyneműhuzatok mindig divatosak maradnak időt állóak, de persze van amikor éppen ez a felkapott trend. A Vintage ágynemű stílusok, amiket a régi időkből ismerünk, varázslatos érzéseket keltenek és vissza repítenek minket a múltba. A Retro ágynemű stílus jegyei, mintázata a fiatalságunkat idézheti meg. A Klasszikus ágynemű stílusokkal teljesen egyedi módon dobhatjuk fel otthonunkat. Mindegyik stílussal egyaránt emelhetjük a komfortérzetünket, de minden esetben össze kell hangolni a háló egyéb tárgyaival, mint pl ágy, függöny, szekrény vagy a fal színei A régi, avagy nosztalgikus ágynemű huzatok mintái a régi színek a régebbi divatok színeinek különböző kombinációi egyébként bármelyik hálószobának ékes díszei lehetnek. Legyél te is időutazó idézd meg a hálószobádban a régi világot és vásárolj retro vagy klasszikus mintájú ágyneműhuzatokat itt >

Jacquard függöny – Időtlen kialakítás sokoldalú felhasználhatóság.

A Jacquard függöny sokoldalú felhasználhatósága miatt nagyon kedvelt függöny. Jól átereszti a fényt igy tökéletes választás lehet nappaliba, konyhába, hálóba, ahol egyedi megjelenést biztosit a belső térnek. Csodálatos csipkeszerű anyagával, mintázataival könnyedén díszítheted fel vele az otthonod ablakait. Joseph Marie Jacquard nevéhez fűződik a jacquard függöny anyag, akinek szövőgépével készültek először ezek a csipkeszerű anyagú, fényáteresztő függönyök. Könnyen kezelhető és mosható. Vasalni nem kell mosás után pedig vizesen felcsipeszelve gyűrődésmentesen szárad meg. Nagy méretben éppúgy jól néz ki, mint egy egyszerű vitrage függönyként. Ízléses nem hivalkodó mégis nagyon feldobja a helyiség hangulatát. Kiválasztás előtt meg kell nézd a bútorok a fal és egyéb berendezési tárgyak színeit és az ezekkel harmonizáló mintázatokat. A Jacquard függönyök általában fehérek – ez a legelterjedtebb – de ha a helyiség enteriőrje megengedi akkor lehet színes vagy virágos változatban is választani. A fényt jól átereszti, de a kíváncsi tekinteteknek nem enged betekintést otthonunkba. Kímélő mosás és öblítés után nem kell vasalnod ezt az anyagot elég, ha felteszed a karnisra és az felfüggesztve gyorsan megszárad és nem gyűrődik össze. A függönyeidet azért 4 havonta ajánlott átmosni. Manapság többnyire poliészter alapú műszálból készülnek a Jacquard függönyök. Ismerkedj meg a Függöny Sarok webáruház széles Jacquard függöny választékával és Rendelj függönyt online! Jacquard, fényáteresztő függöny, méterárú. Jacquard függöny webáruház.

Kisállatoknak is kedvező műfű erkélyre

Megosztó véleménye van az embereknek arról, hogy állatbarát-e kisállatokat, cicákat, kutyákat tartani a belvárosi lakásban, melyhez nem tartozik még egy kis kertkapcsolat sem. Nem feladatunk ebben a kérdésben állást foglalni, azt azonban meg merjük kockáztatni, hogy jót tesz egy kisállatnak, ha legalább egy kis erkélyre kitud menni. A belvárosi erkélyeken nagyon jól mutatnak mondjuk a növények, a kerti bútorok és ha van lehetőségünk erre, akkor érdemes ezen a platformon kisebb hasznos növényeket is termesztenünk. Viszont ami igazán megtudja teremteni a hangulatot, az a műfű erkélyre telepítése. A műfű erkélyre kitéve segíthet nekünk is abban, hogy úgy érezzük, hogy közel vagyunk a természet lágy öléhez, viszont nem csak nekünk nyújthat sokat akkor, amikor kis kerti székünkön ücsörögve csiklandozza a lábujjainkat a lágy esésű műfűszál, hanem kisállatainknak is biztosíthatja azt az érzést, amit átélhetnek a séták során a parkban. Ha nagyobb erkéllyel rendelkezünk, akkor érdemes osztott módon elhelyezni a műfű erkélyi téglákat és a tégla vagy térkő darabokat. A műfű erkélyre helyezve azért is kitűnő választás, mert hasonlóan tisztítható, mint ahogy egy szőnyeg is. Tehát nem kell attól tartanunk, hogy ha lemorzsázzuk, vagy ha kisállatunk rápiszkít, akkor kellemetlenségbe ütközünk majd. A műfű tisztítható simán vízzel is, de speciális tisztítószereket is találhatunk a piacon, melyekkel teljes fertőtlenítést és tisztaságot érhetünk el.

Lakásfelújítás profiktól

Kevesen gondolnak bele, de egy teljeskörű lakásfelújítás bizony nagyon megdobja az ingatlan értékét, éppen ezért nem költségként, hanem befektetésként kell gondolni rá. Ha megfelelő csapatot választ a különféle szakmunkák kivitelezésére, nem lesz gondja a költségvetéssel, a munka minőségére pedig teljeskörű garanciát adunk. A lakásfelújítás végre nem nyűg, hanem boldogságot és értéket teremt! Szakembereink már a felmérésnél mindent aprólékosan átnéznek, így nem lesz olyan, hogy valamit nem vesznek észre és később, a tényleges munka elvégzésekor derül ki. Egy profi lakásfelújító csapat várja az Ön hívását! Profi szolgáltatásunkkal megnöveljük az Ön ingatlana értékét!

Teljesen minimalista bútor kollekció a tengerpartról

Az ausztrál építész és designer Ameé Allsop új minimalista bútor kollekcióval jelentkezett fehérített amerikai kőrisből és travertine kőből. A Pure Minimalist (Teljesen Minimalista) elnevezésű kollekcióban megtalálhatóak egyszerű asztalok és székek amerikai kőris deszkákból és egy szögletes könyvespolc travertine-ből. Az otthon szeretetem és az élet művészete inspirált ezen kollekció megalkotásakor, mondta Allsop. Mindenben van architektúra és nabytek. A Sydney-i születésű Alssop elmondta hogy a kollekció tiszta vonalait, fakó színeit és természetes anyagait az 1950-es évekbeli minimalista művészeti mozgalom és otthona (Hamptons) körüli tengerpart látványa inspirálta. 12 évig építészként dolgozott Sydney-ben és New Yorkban, hosszú idő óta ez az első önálló bútor kollekciója.

Az urbánus trendek új bútor cégeket hoznak létre

A bútor kiskereskedelem Japánban egyre jobban szétoszlik nyertesekre és vesztesekre. Az Ikea Japan, amely hatalmas áruházakat működtet nagy városok szélén, egy nehezebben tud növekedni, míg a Nitori és Ryohin Keikaku cégek, amelyek kisebb boltokat üzemeltetnek belvárosi területeken fent tudják tartani erős növekedésüket. Mivel a bútor piac csökken az egyre fogyó népesség következményeként, a bútor kereskedelmi hálózatok átstrukturálása elkerülhetetlen. Egy üzleti megbeszélésen Tokióban, az Ikea Japán elnöke Helene von Reis bejelentette, hogy a cég felülvizsgálja eddigi stratégiáját. Az Ikea növelni fogja kis belvárosi üzleteinek számát, 23 új boltot fog nyitni forgalmas metróállomások és utazási csomópontok közelében. Fontolóra veszik hasonló belvárosi kis boltok nyitását Oszakában is. Amióta 2006-ban megnyitotta első nagy üzletét az Ikea Japánban, népszerű a vásárlók körében az újszerű minimalista skandináv designnal.

Mi a titka a jó könnyűszerkezetes ház építésének?

Természetesen a hozzáértés, a tapasztalat. A Palmex Kft. több mint tíz éve foglalkozik a könnyűszerkezetes ház, készház építése témakörrel és nyugodtan mondhatjuk, hogy tapasztalatunk mára óriási. A gyorsház pontosan azért jó, amit a neve is mutat, eleve nem kell a tervezőre költeni, hiszen már meglévő tervekből válogathat, bármilyen méretben és tájolásban. Aztán nem kell kőműves és nem kell burkoló, minden belső munkát a cégünk intéz. A könnyűszerkezetes ház további előnye, hogy olcsó és gyorsan elkészül, akár egy-két hét múlva már élvezheti is a gyorsház kényelmét és melegét. Ne várjon tovább, keresse munkatársainkat a megfelelő tanácsokért, ajánlatokért!