Kategória: haz-lakas

Kisállatoknak is kedvező műfű erkélyre

Megosztó véleménye van az embereknek arról, hogy állatbarát-e kisállatokat, cicákat, kutyákat tartani a belvárosi lakásban, melyhez nem tartozik még egy kis kertkapcsolat sem. Nem feladatunk ebben a kérdésben állást foglalni, azt azonban meg merjük kockáztatni, hogy jót tesz egy kisállatnak, ha legalább egy kis erkélyre kitud menni. A belvárosi erkélyeken nagyon jól mutatnak mondjuk a növények, a kerti bútorok és ha van lehetőségünk erre, akkor érdemes ezen a platformon kisebb hasznos növényeket is termesztenünk. Viszont ami igazán megtudja teremteni a hangulatot, az a műfű erkélyre telepítése. A műfű erkélyre kitéve segíthet nekünk is abban, hogy úgy érezzük, hogy közel vagyunk a természet lágy öléhez, viszont nem csak nekünk nyújthat sokat akkor, amikor kis kerti székünkön ücsörögve csiklandozza a lábujjainkat a lágy esésű műfűszál, hanem kisállatainknak is biztosíthatja azt az érzést, amit átélhetnek a séták során a parkban. Ha nagyobb erkéllyel rendelkezünk, akkor érdemes osztott módon elhelyezni a műfű erkélyi téglákat és a tégla vagy térkő darabokat. A műfű erkélyre helyezve azért is kitűnő választás, mert hasonlóan tisztítható, mint ahogy egy szőnyeg is. Tehát nem kell attól tartanunk, hogy ha lemorzsázzuk, vagy ha kisállatunk rápiszkít, akkor kellemetlenségbe ütközünk majd. A műfű tisztítható simán vízzel is, de speciális tisztítószereket is találhatunk a piacon, melyekkel teljes fertőtlenítést és tisztaságot érhetünk el.

Lakásfelújítás profiktól

Kevesen gondolnak bele, de egy teljeskörű lakásfelújítás bizony nagyon megdobja az ingatlan értékét, éppen ezért nem költségként, hanem befektetésként kell gondolni rá. Ha megfelelő csapatot választ a különféle szakmunkák kivitelezésére, nem lesz gondja a költségvetéssel, a munka minőségére pedig teljeskörű garanciát adunk. A lakásfelújítás végre nem nyűg, hanem boldogságot és értéket teremt! Szakembereink már a felmérésnél mindent aprólékosan átnéznek, így nem lesz olyan, hogy valamit nem vesznek észre és később, a tényleges munka elvégzésekor derül ki. Egy profi lakásfelújító csapat várja az Ön hívását! Profi szolgáltatásunkkal megnöveljük az Ön ingatlana értékét!

Teljesen minimalista bútor kollekció a tengerpartról

Az ausztrál építész és designer Ameé Allsop új minimalista bútor kollekcióval jelentkezett fehérített amerikai kőrisből és travertine kőből. A Pure Minimalist (Teljesen Minimalista) elnevezésű kollekcióban megtalálhatóak egyszerű asztalok és székek amerikai kőris deszkákból és egy szögletes könyvespolc travertine-ből. Az otthon szeretetem és az élet művészete inspirált ezen kollekció megalkotásakor, mondta Allsop. Mindenben van architektúra és nabytek. A Sydney-i születésű Alssop elmondta hogy a kollekció tiszta vonalait, fakó színeit és természetes anyagait az 1950-es évekbeli minimalista művészeti mozgalom és otthona (Hamptons) körüli tengerpart látványa inspirálta. 12 évig építészként dolgozott Sydney-ben és New Yorkban, hosszú idő óta ez az első önálló bútor kollekciója.

Az urbánus trendek új bútor cégeket hoznak létre

A bútor kiskereskedelem Japánban egyre jobban szétoszlik nyertesekre és vesztesekre. Az Ikea Japan, amely hatalmas áruházakat működtet nagy városok szélén, egy nehezebben tud növekedni, míg a Nitori és Ryohin Keikaku cégek, amelyek kisebb boltokat üzemeltetnek belvárosi területeken fent tudják tartani erős növekedésüket. Mivel a bútor piac csökken az egyre fogyó népesség következményeként, a bútor kereskedelmi hálózatok átstrukturálása elkerülhetetlen. Egy üzleti megbeszélésen Tokióban, az Ikea Japán elnöke Helene von Reis bejelentette, hogy a cég felülvizsgálja eddigi stratégiáját. Az Ikea növelni fogja kis belvárosi üzleteinek számát, 23 új boltot fog nyitni forgalmas metróállomások és utazási csomópontok közelében. Fontolóra veszik hasonló belvárosi kis boltok nyitását Oszakában is. Amióta 2006-ban megnyitotta első nagy üzletét az Ikea Japánban, népszerű a vásárlók körében az újszerű minimalista skandináv designnal.

Mi a titka a jó könnyűszerkezetes ház építésének?

Természetesen a hozzáértés, a tapasztalat. A Palmex Kft. több mint tíz éve foglalkozik a könnyűszerkezetes ház, készház építése témakörrel és nyugodtan mondhatjuk, hogy tapasztalatunk mára óriási. A gyorsház pontosan azért jó, amit a neve is mutat, eleve nem kell a tervezőre költeni, hiszen már meglévő tervekből válogathat, bármilyen méretben és tájolásban. Aztán nem kell kőműves és nem kell burkoló, minden belső munkát a cégünk intéz. A könnyűszerkezetes ház további előnye, hogy olcsó és gyorsan elkészül, akár egy-két hét múlva már élvezheti is a gyorsház kényelmét és melegét. Ne várjon tovább, keresse munkatársainkat a megfelelő tanácsokért, ajánlatokért!